Mentalistin 6 vinkkiä täydelliseen kädenpuristukseen

Me tunnemme kaikki sen tunteen, kun vastassa on lahna. Ojennat kätesi ja kättelet, mutta sormesi kiertyvätkin vetelän lihan ympärille. Seuraa epäuskoinen hetki, kun tajuat että tällä ihmisellä, joka seisoo edessäsi, jota katsot silmiin, on lahna. Kala on vastahakoisesti tarttunut syöttiin.  

Lahnan käsittely ei ole helppoa ja kättely tuntuu ikuisuudelta. Pidät lahnasta varovasti kiinni ja seuraat tavanomaista liikerataa: aaltoliikkeellä nostat kätesi ylös ja lasket sen alas. Liian voimakas liike ja lahna saattaisi ennenaikaisesti lipsahtaa kädeltäsi.

Tuot kätesi taas aloitusasentoon. Lahna livahtaa kämmeneltäsi takaisin luontaiseen elinympäristöönsä. Olet vielä hiukan shokissa kokemuksesta. Olemuksesi on niljakkaampi ja vetelämpi. Tuntuu kuin lahna veisi mukanaan aimo annoksen itseluottamusta.

Kädenpuristuksella välitämme huomattavan paljon itsestämme ja se on tärkeä osa ensivaikutelmaamme. Älä ole lahna vaan seuraa näitä ohjeita!

1. Sopeudu! Purista aina yhtä voimakkaasti toisen kättä kuin millä hän puristaa omaasi. Hyvä lähtökohta on puristaa alun perin suhteellisen jämäkästi, josta sitten on helppo hiukan höllentää otetta tai kiristää sitä. Lahnan vastakohta on rutistus. Vaikka kädenpuristuksen tulee olla napakka, ei kättelyn kuulu musertaa toista.

2. Älä dominoi! Kun käännämme kämmenemme alaspäin kätellessämme, pakotamme toisen kämmenen samalla kääntymään ylöspäin. Ylöspäin kääntyneen kämmenen vaikutuksen huomaa lantiossa, joka joutuu liikkumaan vähän sivulle. Tämä horjuttaa hiukan toisen asennon vakautta. Viestimme näin alitajuisesti toiselle, että yritämme dominoida häntä.

3. Hymyä ja katsekontakti! Kirjoittelin aiemmin sekunnin kymmenesosasta, jonka perusteella jo määrittelemme toisen ystäväksi tai viholliseksi. Kun katsomme toista syvälle silmiin ja hymyilemme aidosti, teemme itsestämme heti luotettavan. Silmiin katsoessamme vaikutamme toisen mielestä myös fiksummilta.

4. Älä ole uhka! Voimme signaloida muutenkin, ettemme ole vaaraksi. Kallista hiukan päätäsi sivulle ja nosta kulmakarvoja kätellessäsi. Pään sivulle kallistaminen paljastaa kaulavaltimon ja eihän kaulavaltimonsa paljastava ihminen voi olla vaaraksi. Kulmien kohottaminen taas avaa kasvoja, ja näytämme olevamme toisesta kiinnostuneita.

5. Lähemmäksi! Kuten tässä aiemmassa postauksessa kirjoitin, on läheisyys suuri luottamusta luova tekijä. Kättely on oiva tapa päästä lähemmäksi toista. Monesti kättelemme käsi ojossa, jolloin jäämme kauaksi toisesta. Kätellessä kannattaa ennemminkin astua lähemmäs niin että käsi on noin 90 asteen kulmassa. Kun kätellessä vielä hiukan nojaa eteenpäin, pääsee luontevasti jo huomattavasti lähemmäksi toista, luo itsestään lämpimämmän kuvan ja parantaa luottamusta. Läheisyyttä voi lisätä vielä taputtamalla vasemmalla kädellä toista hartialle.

6. Tuplana! Hyvin voimakas tapa päästä lähelle toista on kätellä molemmilla käsillä. Vasemman käden voi laskea vastapuolen kättelevän käden päälle ja sitoa toisen käden omien käsien väliin. Kun asetelma on valmis, voidaan käydä lyhyt keskustelu. Asento huokuu läheisyyttä ja luottamusta. Huomio että tämä metodi voi myös ahdistaa vastapuolta, varsinkin jos keskustelu kättelyasennossa jatkuu kovin pitkään. Ei välttämättä sovellu ensitapaamiselle.  

http://www.biodiversitylibrary.org/page/6177650

http://www.biodiversitylibrary.org/page/6177650

Lahnan nähtiin silloin tällöin lipuvan lähemmäksi pyydystä, mutta enää se ei siihen tarttunut. Viime aikoina ei lahnaa ole havaittu. 

 

 

 

Seuraa mentalistin hiukan omituista elämää facebookissa, instagrammissa ja twitterissä! :)